Studiereis naar Amerika

Als je voor het eerst in New York bent, waan je je op een filmset. Want opeens sta je er, in de stad die nooit slaapt. Filmmakers Iris Verhoeven en Els Anker over hun vijftiendaagse studiereis naar Amerika.


Documentaires kunnen een diepe indruk maken, een gevoelig onderwerp aan de kaak stellen en krachtige beelden bevatten. Voorbereiding speelt daarin een essentiële rol. Hoe zorg je voor goede belichting? Op welke manier kun je audio inzetten? En wat zijn de geheimen van storytelling? Twee weken lang kregen we de kans om te studeren aan de CUNY Graduate School of Journalism en Hunter College. Vijftien dagen waarin we werden ondergedompeld in de Amerikaanse film- en documentairewereld.

In New York leerden we alle facetten die nodig zijn voor de realisatie van Buiten Adem: storytelling, scriptwriting en lichttoepassing, maar ook editing en audio. Daarnaast produceerden we video’s voor het Amerikaanse nieuwsplatform Voices of NY.

Het uiteindelijke resultaat is voor ons als filmteam nu ook nog een behoorlijke verrassing. De inspiratie van de omgeving, de ontmoetingen met bijzondere mensen uit ons vakgebied en de workshops op de universiteiten hebben al vele malen geleid tot nieuwe verdiepingen en inzichten. Er kan nog veel gebeuren, maar we kunnen niet wachten om met Buiten Adem aan de slag te gaan.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s